WEG MET HET ONDERBUIKGEVOEL


OVER MALAMUTE

Malamute is ontstaan vanuit de behoefte om “het onderbuik gevoel” weg te halen bij het nemen van beslissingen. Te vaak wordt de werkdag bepaald door de problemen van de afgelopen 24 uur. Sterke visuele dashboards helpen om het grote plaatje te blijven zien en de rust te vinden in een organisatie om aan de belangrijke zaken te blijven werken, in plaats van alleen aan de urgente.


Malamute is opgericht door Sanne Lempers en Daniël Hulshof

Sanne en Daniël kennen elkaar vanuit de technische sector en ontwikkelden samen Malamute. Allebei hebben ze jarenlange ervaring in verschillende rollen in onder andere de voedsel-, farma, olie- en gasindustrie. 


Vanuit hun ervaring in die verschillende rollen binnen diversebedrijven is Malamute ontstaan. Binnen de bedrijven ontbrak veelal een juiste manier van het visualiseren van data. Malamute zorgt middels het dashboard voor overzicht en visualisatie van deze data.

Malamute helpt bij het maken van de juiste dashboards en het uitvoeren van de acties die hieruit naar voren komen.

SANNE LEMPERS


ANALYTISCH -  ENERGIEK - RELATIEBOUWER


Het werken in een brandjesbluscultuur heeft mij nooit blij gemaakt. Maar het vinden en elimineren van de basisoorzaak en het delen van kennis binnen een organisatie wel!

Met mijn theoretische en technische achtergrond zie ik snel de informatie die in datasets verborgen zit. En met 10 jaar ervaring in de food- en pharma is hier ook een flinke dosis praktijkkennis bijgekomen. Ik geloof dat alle informatie om de juiste beslissing te nemen al binnen de organisatie aanwezig is, en dat goede -visuele- communicatie de sleutel is naar het ontsluiten van deze kennis.


sanne@malamute.nl

06-46270468

DANIËL HULSHOF


VAKKENNIS - GEDREVEN - NETWERKER


In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er binnen de onderhoudswereld steeds meer behoefte is aan betrouwbare data waardoor het onderbuikgevoel wordt weggenomen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de maintenance en reliability engineering weet ik hoe je de pijnpunten blootlegt en wegneemt binnen de productie- en proces industrie. Denk hierbij aan vergelijkingen tussen technische stilstanden, OEE data en autonoom onderhoud. Sterk ben ik in het analyseren, prioriteren en communiceren waardoor er op korte termijn goede resultaten worden geboekt. 


daniël@malamute.nl
06-11043864

ERIK VAN DER MIJN


TECHNISCH -  ANALYTISCH - LEERGIERIG


Zo'n 20 jaar geleden ben ik gestart als procesoperator in de infant formula industrie. Na 8 jaar op de werkvloer heb ik de stap gemaakt naar process engineer, om dagelijkse problemen te verhelpen en het productieproces te verbeteren. De basisvoorwaarde voor verbeteren is meten. Betrouwbaar meten kan niet zonder integere data. De data die uit productieprocessen komt, van bron tot rapportage, heeft altijd mijn belangstelling gehad. Door middel van een transparante rapportage en duidelijke visualisatie, is het mogelijk om logische verbeterstappen te maken.  


Mijn jarenlange ervaring op de werkvloer is meteen mijn grote kracht. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om de koppeling met de werkvloer altijd te behouden. De meest rendabele procesverbeteringen hebben een sterke relatie met de werkzaamheden van de operator of monteur. Daar ligt ook deels de oorsprong van de data, in de vorm van jarenlange kennis en ervaring. Wanneer je deze vorm van data kan relateren aan data uit automatiseringssystemen, kun je het werkelijke verhaal van het productieproces vertellen.


erik@malamute.nl

06-25249668


WENDEL BERENDS


AMBITIEUS - CREATIEF - OPLOSSINGSGERICHT


Van jongs af aan heeft het leggen van verbanden mijn interesse gehad. Als leergierig en nieuwsgierig persoon wil ik alles weten en ben ik diegene die vragen stelt.
Binnen mijn opleiding International business & languages heb ik de module bedrijfsfilosofie gevolgd. Ik merkte dat ik het interessant vond om rekening te houden met verschillende variabelen, factoren en invloeden. Vanuit mijn opleiding heb ik vervolgens de overstap gemaakt naar de logistiek. In de rol van proces operator ben je bezig als troubleshooter, je rapporteert, analyseert en bent constant bezig met data.
Het leggen van de verbanden tussen de data, dat heeft mijn grote interesse. Eén van de valkuilen bij bedrijven is een tunnelvisie. Hier ligt dan ook mijn kracht als out of the box denker. Ik houd van nieuwe en brede invalshoeken en stel kritische vragen. Graag overzie ik het gehele plaatje door vanuit de bron te denken. Richt je op de bron en kijk vanuit daar verder.


wendel@malamute.nl

06-21631066