Waarom werken met data/ dashboarding binnen jouw productieomgeving?


Organisaties genereren veel data. Meestal ontbreekt de juiste manier van het visualiseren van deze data. Iedere afdeling maakt zijn eigen rapportage en stuurt deze door naar desbetreffende leidinggevende of directeur. Het dashboarden van data kan helpen binnen de organisatie. Waarom zou je de keuze voor dashboarding maken?


FEITEN EN GEEN FILTERING

Te vaak laat men hun onderbuikgevoel spreken. Om het onderbuikgevoel weg te nemen heb je feiten nodig. Bij een dashboard is met één druk op de knop inzichtelijk hoe of wat. De gebruikte data blijft ongefilterd en voor iedereen inzichtelijk.

ACTUEEL EN OVERAL INZICHTELIJK

Verversen was nog nooit zo makkelijk. Het wekelijks data verzamelen is niet meer nodig waardoor er veel tijd bespaard wordt. De dashboards zijn inzichtelijk op iedere plek met ieder hun specifieke informatie. Denk aan operators die specifiek op lijn niveau willen kijken, team/productie leiders specifiek op de lijnen waarvoor zij verantwoordelijk zijn en managers/directeuren die een gehele of meerdere fabrieken in één oogopslag kunnen bekijken. Met altijd de mogelijkheid om in te zoomen op een dieper niveau

Het data model wordt één keer ingericht en op basis hiervan worden alle rapportages ingericht en waar mogelijk met elkaar verbonden.  Publicatie mogelijkheden zijn divers, zoals op share point, intranet,  internet, of per e-mail.

OPLOSSEN VAN PROBLEMEN IN PLAATS VAN HET ACHTERHALEN PROBLEMEN

Ook complexere berekeningen in jouw werkflow proces kunnen met één druk op de knop worden geactualiseerd, zoals bijvoorbeeld het percentage op tijd uitgevoerde werkorders, de gemiddelde doorlooptijd van werkorders per werkvoorbereider, etc. Door deze inzichten altijd visueel te hebben kun je tijd stoppen in het oplossen van de problemen in plaats van in het achterhalen wat de problemen zijn.