Hoe werkt Malamute?

Een datacultuur helpt jouw bedrijf om sneller beslissingen te nemen en te testen of deze beslissingen ook juist waren. Hierdoor zet je de resources van je bedrijf zo effectief mogelijk in.

Er zijn verschillende zaken nodig om een data cultuur mogelijk te maken.


Malamute biedt jou alle ondersteuning die je nodig hebt wanneer je besluit toe werken naar een data cultuur.

Beschikbaarheid van data

Welke data heb ik eigenlijk? Waar staat die? Hoe is dit beveiligd en hoe kan ik deze ontsluiten.

Begrijpen van data

Waar kijk ik naar? Hoe hangen deze informatiebronnen samen? Wat is de actie die zou helpen om te verbeteren?

Beslissen op de feiten

Ik weet welke actie ik zou kunnen nemen, maar neem ik die ook? En check ik of het de juiste beslissing was?

Uitvoeren

Weet iedereen wat er verwacht wordt? Zijn de regels helder? Hebben we het juiste gereedschap? De juiste training?

Wist je dat ons dashboard altijd en overal inzichtelijk én actueel is?

Meer weten en zien?

over ons

DATAONTSLUITING

Data heb je nodig om tot een dashboard te komen. Malamute moet de data “ergens” vandaan halen. Bedrijven hebben allerlei bestanden met daarin de benodigde bronnen op diverse locaties opgeslagen. Het ene bedrijf bijvoorbeeld in Excel, het andere bedrijf in diverse andere formats.
Data ontsluiting is het toegankelijk en vindbaar maken van data. Zo zijn deze gegevens vervolgens te gebruiken voor de visualisatie. Malamute maakt hierbij een connectie tussen de database en vanuit daar worden de gegevens als platte data weergeven in PowerBI.

Malamute heeft de kennis om de data op de juiste manier te ontsluiten, bijvoorbeeld via API, SQL server of ODBC. Wij kunnen data ontsluiten uit verschillende bronnen en bij elkaar brengen in een dashboard.

dasboard malamute dataplatform

BESCHIKBAARHEID DATA


Malamute heeft een eigen dataplatform of wij richten dat bij de klant in. Al onze diensten zijn gebaseerd op de oplossingen van Microsoft. We maken deze passend op wat de klant heeft. Of het nu gaat om live (sensor)data of het omzetten van handgeschreven invulsheets in een laagdrempelige database oplossing. Malamute kan alle databronnen ontsluiten en partneren met softwareontwikkelaars om dit veilig te kunnen doen.

BEGRIJPEN VAN DATA


Visualiseren door middel van een dashboard dat is de kern van Malamute en ook de manier om van data informatie te maken. Het doel is dat de klant deze dashboards zelf beheert en we zorgen altijd dat er een key-user is die daarvoor een praktische training krijgt.


Voorbeelden van de verschillende visualisaties die wij maken en correleren:

  • Real time machine data
  • Storingen vs preventief onderhoud
  • RCA data op de grootste verstoorders
  • Geboekte uren
  • Maintenance backlog informatie
  • Ombouw en schoonmaakdata (standaard werk)
  • Kwaliteit en veiligheidsdata (QESH)
  • OEE data
Malamute dashboard overlegstructuur

BESLISSEN OP BASIS VAN FEITEN


Een dashboard staat nooit op zichzelf en wordt altijd gebruikt in een bepaalde overlegstructuur. Hiervoor gebruiken wij een methode (MCRS) met als doel dat de werkvloer en het management over dezelfde informatie beschikt, alleen op een ander detailniveau. Zodat alle beslissingen in dezelfde richting gaan. Samen met de klant bouwen wij deze overlegstructuren.UITVOEREN


De echte verandering wordt gemaakt op de werkvloer. Onze dashboards beginnen op de werkvloer en eindigen bij de visie van het bedrijf, zodat die twee met elkaar in lijn liggen.


Omdat onze achtergrond in de praktijk van productiebedrijven ligt, begrijpen wij als geen ander wat de dagelijkse hobbels zijn waar de uitvoering mee te maken krijgt.

Malamute ondersteunt bij het uitvoeren van datagedreven beslissingen. 

PARTNERSHIP MALAMUTE


Samen sta je sterker. Malamute gelooft in samenwerken.

Door gebruik te maken van elkaars kracht bereik je meer.

Door de data die Malamute verzamelt en presenteert, te integreren met beschikbare asset data in Ultimo, realiseren bedrijven inzicht en een snellere route tot continue verbetering van hun bedrijfsprocessen.


EZ Factory en Malamute hebben hetzelfde doel, namelijk inzicht verkrijgen. Wat zorgt voor efficiëntie, kostenbesparing en kwaliteit op de werkvloer. 

AAN DE SLAG MET VISUALISEREN

Meer weten over wat Malamute voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar.